EGYRE TÖBB A SZÁRÍTÓGÉP ÉS A KLÍMABERENDEZÉS - ÉREZHETŐ A NÖVEKVŐ ENERGIAIGÉNY - 2. rész

Miközben a tegnapi írásomon gondolkodtam, hogy hogyan is írjam le az én szememmel, hogy láthatóan növekszik az energiaigény, és ez miért lehet probléma, közben rájöttem, hogy nem csak az eszközök számának növekedésén látszik ám ez.

Egy ideje testvéremmel tagjai vagyunk az EON ajánlott szerelőkből álló illusztris társaságának (korábban ELMŰ volt - a szakzsargonban már kék EON - de ezt ne mondjátok el senkinek). Ez olyan, mint egy szekta, csak mi nem politikai, vallási vagy filozófiai alapon “gyűlünk”, hanem mi vagyunk azok, akik segíteni tudunk, ha teljesítménybővítésre, vagy bármilyen plomba-bontással járó munkára van szükséged a fogyasztásmérő óra körül.

Mi ezen belül elsősorban az általunk elektromosan felújított lakásokhoz tartozó teljesítménybővítésben vesszük hasznát ennek. Szinte mindegyik lakás esetében, ahol a tegnap írt eszközök beszerelésre kerülnek majd, szükség van teljesítménybővítésre.

Ez nagyon röviden azt jelenti, hogy több áramot tudunk beengedni az ingatlanba. Ez azért szükséges, hogy az ott használt eszközök egyszerre, egy időben is tudjanak működni. Mondjuk szombat délelőtt tudjunk mosni, szárítani, főzni, sütni és ha úgy alakult, akkor géppel mosogatni is.

Kellemetlen, de amikor nem áll rendelkezésre a megfelelő teljesítmény, akkor előfordul, hogy túlterhelés miatt “kapcsolgatni” kell a kismegszakítót, mert egyszer csak elmegy az áram a lakásban.

És a növekvő energiaigény nagyon könnyen tettenérhető azon is, hogy hetente kapunk 3-4 megkeresést teljesítménynövelés témakörében. És itt leggyakoribb ok: mindig valamilyen új gép beszerzése, amit bővítés nélkül normálisan (vagy talán inkább kényelmesen és biztonságosan) üzemeltetni nem lehet.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés