EGY LEHETSÉGES FORGATÓKÖNYV

Be kell vallanom, imádom az összeesküvés elméleteket. Nem tudom, hogy ez hogyan alakult ki nálam, lehet én magam is sokat gyártottam belőlük egy adott életszakaszban. Ahogy a South Park egyik epizódjában mondják: “Mindennek megvan a maga helye és ideje: és ez az egyetem.”

Na de amikor tudományos tényekkel, eseményekkel és ehhez kapcsolódó megalapozott állításokkal találkozom, akkor meg csak pislogok: “Mi van?”. Ez a hét egy összefüggő egészet alkot, egyik írás következik a másikból, mert egy olyan témát találtam, ami érdekes is, de nagyon szerteágazó.

Ha bekövetkezik egy nagyobb napkitörés (egy 5 fokozatú skálán 5-ös fokozat - tudományosan ez az úgynevezett X), akkor annak lehetséges következménye egy olyan mágneses vihar, ami komoly hatással lenne a Föld elektromos hálózatára. (Beleértve mindent, ami árammal működik, vagy köze van hozzá.)

Egy lehetséges forgatókönyv szerint egy X fokozatú napkitörést követő 12. órában, amikor megérkezik a Napból származó lökéshullám, akkor:

“A még működő elektromos hálózat 90%-a néhány másodperc alatt túlhevül, leolvad, felrobban vagy megsemmisül. Az atomreaktorokat már korábban leállították, ezért ilyen jellegű katasztrófától nem kell tartani; a csapás viszont tönkreteszi a hőerőművek, szélenergia-betápláló hálózatok nagy részét is.”

“A fejlett világ lakosságának, városainak nagy része áram és kommunikációs lehetőségek nélkül marad…A gáz- és olajvezetékek túlhevülnek és az óvintézkedések ellenére még így is ezrével következnek be kisebb-nagyobb robbanások… a tüzek által megvilágított, amúgy koromsötét utcákon hordákban gyülekeznek a fosztogatásra kellőképpen felkészült bandák … A rend helyreállítása érdekében bevetik a hadsereget…”

“Hajnalra a hadsereg visszaveszi az ellenőrzést a legnagyobb városok felett, vidéken folytatódnak a zavargások. New York, Los Angeles, London, Párizs és a többi metropolisz kísérteties látványt nyújt. A távolból robbanások, néha elfojtott kiabálások hallatszanak, de az utcákon már semmi sem mozdul. Füst lebeg mindenhol.”

A kiragadott részletek akár egy filmből is származhattak volna. Belegondolva nagyon komoly következményekkel járhat, ha ez bekövetkezik.

Hogy a közvetlen környezetemben ez mit okozna, azon sokat gondolkodtam.

De alig tudom elképzelni…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés