AZ VAN, AMI VAN

Majdnem minden hétvégén kiszámolok és leadok 2-3 árajánlatot. (Kivéve, ha lusta vagyok, mert akkor maximum egyet, viszont akkor több jut a következő hétvégére). Eközben gondolkoztam el azon, hogy a jelen és közeljövő várható (előre beharangozott) áremeléseit hogyan védheti ki a mezei villanyszerelő.

Két lehetséges módot látok megvalósíthatónak, amit már tavaly, és az idén is sikerrel alkalmaztunk és alkalmazunk. Semmi ördöngősség nincs benne.

Az egyik lehetőség az, hogy határidőt szabok az ajánlat érvényességének, még akkor is, ha a távoli jövőben lesz a felújítás, ugyanis ez esetben lehetőségem van a felújításhoz kapcsolódó dolgokat megrendelni és elhozni, raktározni. Ilyenkor a polcokon pihenő anyagot már biztosan nem érinti az árváltozás, és ahogy az öregek mondták nálunk ezekre: “enni nem kér”.

A másik megoldás az áremelkedés negatív hatásainak kiküszöbölésére az, ha egyszerűen beleírom az ajánlatba, hogy az anyagköltség és a munkadíj egyes részei pillanatnyilag mennyibe kerülnek, de a jelenlegi bizonytalan helyzetre való tekintettel a kivitelezés előtt ez aktualizálásra kerül.

Bizonyos helyzetekre egyik sem tökéletes megoldás, de elég jó védelmet biztosít. Az első eset valószínű jobban megéri, hiszen ebben a helyzetben az ügyfélnek is megtakarítást jelent. Hogy pontosan mennyit, az most még nem látszik, de szerintem semmi sem olcsóbb az elkövetkező időszakban.

Szóval jelenleg -ahogy azt a címben is írtuk - az van, ami van, stresszelni nem érdemes. Mindig van megoldás és választási lehetőség is.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés