A SOK KONNEKTOR: ÁLDÁS VAGY ÁTOK?

Közismert tény, - főként azok számára akik ideig óráig már laktak lakótelepen -, hogy a panellakásokban bizony nem “dúskálunk” a konnektorokban. Ezért az egyik legfontosabb kérdés a felújítás során: “lehet-e még”?

Hogy eredetileg is kevés a dugaszoló aljzat: ez igaz is, meg nem is. A panelek egy jelentős részében a házgyári tervezések és fejlesztések nyomán viszonylag sok típus került kialakításra.

Aki jól ismeri ezeket a különböző típusokat, az bizony "elővarázsolhat" még gyári kialakított helyeket különösebb rombolás nélkül. És hát ahogy a mondás (meg persze a statikus) is tartja, nincs jobb szerelvénydoboz hely, mint ami már eredetileg is létezett.

Sokszor adódik úgy a felújítás során, hogy ezeket a doboz helyeket megtaláljuk és használjuk. Mert nagyon hasznosak tudnak lenni az elektromos hálózat új rendszerénnek kialakításánál. Ezáltal ugye új konnektorok is keletkezhetnek (és keletkeznek is).

Ilyenkor ritkán ugyan, de azért előfordul, hogy a tulajdonosok nem szeretik ezeket a plusz dugalj helyeket. Eredetileg nem terveztek vele, emiatt az oda kerülő dugaszoló aljzatok többlet költséget jelentenek számukra. És meg kell vallanom, hogy ez az észrevétel teljesen jogos.

És ilyenkor felmerül a kérdés: a sok konnektor áldás vagy átok?

Bara-Horváth Péter - "Villany Péter"

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés