A BIZTONSÁG MINDENEK FELETT

A tegnapi cikkemben már jeleztem, hogy a BIZTONSÁG a villanyszerelő életében központi szerepet kell hogy játsszon. Mind a szerelési biztonság (szabványok ismerete), mind a munkahelyi biztonság (a munkaterület rendben tartása). Ez gyakorlatilag elengedhetetlen.

Ha ez a biztonság kéz a kézben jár az esztétikummal (szép munka, szépen dolgozva) és a hatékonysággal (megtervezve, végrehajtva), akkor igazán nem lehet panasz egy szakember munkájára.

Mondok egy egyszerű saját példát:

Amikor egy jövőbeni konnektor dobozának és a hozzá vezető csőnek előkészítem a helyet, akkor azt lehet gyorsan, “odahányva” (mert majd a vakolat, meg a festő megoldja), és lehet picit lassabban (1-2 perc max, tényleg) és odafigyelve (álljon már az ott rendesen).

Az első esetben a kábelek áthúzásánál és/vagy a legvégén a szerelvények felrakásánál szembesülhetünk azzal a problémával, hogy nem úgy áll, nem ott van a cső, nem megy át a vezeték, nem fér el rendesen a konnektor, stb. … és ha meg is lehet oldani, időben szerintetek mennyit vesz el ez a javítgatás, próbálgatás?

Ugye szerintetek sem 1-2 perc?

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés