FEHÉR KESZTYŰBEN DOLGOZUNK

Sokáig kaptam az ívet és a zrikálást a “hülyeségem” miatt. De utólag be kell látnom, hogy igazam volt. Ha másért nem, hát a saját szemszögemből mindenképpen. S mindjárt le is írom, hogy miért.
Furcsa azt látni talán, hogy ha egy villanyszerelő kesztyűben dolgozik. Főleg, ha fehér kesztyűben teszi azt. És persze jogosan felmerülhet a kérdés: nem lesz gyorsan piszkos? A válaszom az, hogy de, és furcsa, de pont az a jó! Ugyanis így látszik rajta, hogy mikortól nem lehet már használni.
Gondoljatok csak bele. Most vagytok készen a festéssel, gyönyörű szép színek, gyöngyvászon tapéta meg minden. Akkor aztán jön a villanyszerelő, és felteszi a kapcsolókat. De mivel a dobozok belül még porosak, a kezére tapadt por összemaszatolja a kapcsoló környékét (pláne, ha nem megy be egyszerűen a helyére, és “játszani kell vele”). Nem túl szerencsés helyzet igaz? Nos, hogy ezt elkerüljük, bevezettem a fehér kesztyűt.
Bár elsőre roppant kényelmetlen volt, még két pozitív hozadéka is volt ennek: a kesztyű belső része kissé gumírozott, emiatt némileg szigetel (valamennyire véd az áramütéstől), és a kezem a portól és piszoktól kevésbé szárad és repedezik ki.
Bara-Horváth Péter - "Villany Péter"
tulajdonos