SEGÍTSÉG! SZÖKIK AZ ÁRAM!

Tipikus eset a mostani. Úgy érzem és úgy is gondolom, hogy félve a lehetséges tetemes költségektől, sokan egészen addig nem hívnak szakembert, amíg már olyan mértékű a probléma, hogy az olcsón kezelhetetlen.

- Mikor kezdődött?

- “Ó, úgy 3 vagy 4 éve éreztünk egy pici égett szagot a nappaliban. Nem tulajdonítottunk neki jelentőséget. A konnektorból elment az áram, aztán megszűnt ez a jelenség.”

- 3-4 éve nem működik, nincs benne áram? 3-4 éve?

- “Igen. Talán egy éve volt, hogy abból a másik oldali kettőből is eltűnt. Ezt úgy vettük észre, hogy nem ment a klíma. Kihívtuk a klímaszerelőt megnézetni (még volt garancia rá), de megállapította, hogy a klíma tökéletesen jó. Egy hosszabbítóval bedugta a kapcsoló alatti dugaljba.”

- És égett szagot nem éreztek itt az előszobában?

- “Nem tudom, nem hiszem. Aztán a kisszoba, majd a hálószoba konnektorai mentek tönkre, végül a kapcsoló alatti sem működik már 2 hónapja. Most mintha valami néha ciripelne az ajtó feletti dobozban.”

- A bejárati ajtó felett a lakáselosztó szekrényre gondol?

- “Igen arra, nem ismerem én az ilyen szakszavakat. Szóval látja, most hosszabbítózunk a konyhából a hálóba, meg a fürdőből a nappaliba. A lámpák működnek. A kis szobában a lámpánál lévő konnektorra tettünk egy olyan speciális elosztót, onnan most jól működik. (Ez a tipikus T elosztó - a szerkesztő). Igaz, a lámpa is ég mindig, mert csak akkor van benne áram, de éjszakára a fiam kitekeri az izzót.”

- És szeretnének elektromos sütőt a konyhába?

- “Igen, ha elbírja a hálózat. Pont ott van a dugalj a pult felett, az tökéletes helyen van. Lehet kéne bele olyan dupla aljzat vagy mi, mert most a hosszabbító elfoglalja. Abból a hármasból megy most a hálószoba is. Szóval meg lehet ezt csinálni valahogy? És mennyibe fog kerülni?”

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés