NEM ÉRDEMES CSAVAROZNI, RUGÓS KELL

Igazán örömteli tud lenni, amikor végre elérkezik az idő a felújítás során, hogy megvásároljuk konnektorokat és kapcsolókat. Mert ez azt is jelentheti, hogy hamarosan költözhetünk.

A konnektorok (szakmai nyelven: csatlakozó aljzat) számos szabálynak kell, hogy megfeleljenek gyártásuk során, ami elsősorban a biztonságunkat kell szolgálja. Egyik ilyen sarkalatos pont a vezeték csatlakoztatása a dugaljba.

Csavaros csatlakozásnál egy csavar és egy alátét kombinációja közé szorítom oda a vezetéket, kézi vagy gépi erővel csavarozva. Megvan adva az a megfelelő erő (ún. nyomaték), amivel meg kell húznom, hogy az optimális eredményt érjem el.

Rugós bekötés esetén a csatlakozóba csak bedugom a "csupasz" vezetékvéget, és gyakorlatilag kész is. Ebben a rugó szorításával működő fém elemek elvégzik a vezeték szorítását

Az utóbbi gyakorlatilag "gondozásmentes", míg “hagyományos” társát évente érdemes újrahúzni, illetve ellenőrizni a csavarok állapotát.

És hogy melyik a jobb? A rugós bekötés jelenleg megbízhatóbb, kisebb a hibázás lehetősége. És nem elhanyagolható, hogy gyorsabb és tisztább vele dolgozni.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés