ERŐMŰVEK ÉJSZAKÁJA!

2019-ben volt az első. Ekkor még csak a villamos energiát termelő erőművek és távhőt előállító fűtőművek, illetve látogatóközpontok nyitották meg kapuikat a nagyközönség előtt.

Sajnos idén is lemaradok róla, főleg azon okból, hogy aznap, amikor reggel meghirdették, késő délután hazaérve a közeli erőművekben már nem volt hely! (Tatabányára pedig nem volt kedvem menni, és sajnos gyerekeket ide 16 alatt nem engednek be.) De több helyre is jellemző, hogy a kisfiamat nem tudtam volna vinni.

Mondjuk ez abból a szempontból érthető, hogy egyszerre kb. 20-25 fős csoportokat vezetnek körbe, és 1-1 ilyen túra intézménytől függően 1-1,5 óra is lehet. Mert ez nem olyan, mint a múzeumok éjszakája, ahol az ember hellyel-közzel szabadon kóricálhat (mondjuk nem vágja agyon valami, ha rossz helyre nyúl).

Napjainkban az energetika, az energia- és ellátásbiztonság, a tudatos energiafogyasztás a mindennapi közbeszéd kikerülhetetlen témájává váltak. Ha megismerjük az energiatermelés és -ellátás folyamatait, akkor megtettük az első lépést, hogy okosabban és takarékosabban bánjunk az energiaforrásokkal.

Idén bekapcsolódnak új résztvevők is: a tisztavíz-ellátás, a szennyvízkezelés és a hulladékgazdálkodás területéről is lesznek látogatható vállalatok. Az Erőművek Éjszakája már nemcsak az energia előállítási technológiákról, hanem a fenntartható környezetről és a tudatos felhasználóról is szól.

Szóval, ha ezt olvasod, és érdekel a téma, lehet hogy a közeledben lévő valamely helyszínen találsz még szabad helyet.

Nézd meg, érdemes. De mindenképpen érdekes élmény lehet, ne hagyd ki!

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés