EMELKEDHET A TÁVHŐ ÁRA? AVAGY A HŐERŐMŰVEK ÉS A VILLANYGYÁRTÁS

Köszönöm a sok visszajelzést az írásaimmal kapcsolatban. Sajnos nem mindig van időm reagálni a felvetett gondolataitokra, és a közösségi média platformok sem jelzik mindig egyértelműen, hogy mi is történik egy-egy cikk kapcsán.

Ez most egy elméleti fejtegetés lesz, némi konteóval azaz összeesküvés-elmélettel. Teljesen nem néztem utána, és szinte biztosan árnyaltabb a kép (ha ez így van, akkor javítsatok ki nyugodtan, szívesen veszem).

Szóval van ez a távhő árának emelése projekt. Tudjátok “nem zörög a haraszt” alapon sajnos szinte minden ilyen “megszellőztetett” dolog egy idő után a valóságunk része lesz. Szóval én úgy gondolom, hogy lesz emelés, csak idő kérdése, hogy mikor.

Amit felháborítónak tartok, és csak játéknak a számokkal, hogy milyen alapon ideologizálják meg az emelés szükségességét. De a durva az, hogy mindkét oldalon. Más irányból megfogva, más alapon bemutatva, de a lényeg ugyanaz.

Mindeközben a súlyos dolog az, hogy abban az erőműben, ahol a távfűtést biztosítják és szabályozzák, villamos energiát is előállítanak. A távhő gyakorlatilag (ott ahol ezt hőerőmű állítja elő, nem egy nagy központi kazán) az “áram készítés” mellékterméke. (Gáz, hő, gőz, turbina, áram.) De minimum kapcsolt kapcsolat: win-win.

Úgyhogy, amikor a távhő áremelkedését az energiaárak emelkedésével magyarázzák, kizárva a képletből a másik oldali számításokat (mármint, hogy az árammal meg brutálisan keresnek), kinyílik a bicska a zsebemben.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés