VAN OLCSÓ ROSSZ MINŐSÉG, ÉS DRÁGÁBB JÓ MINŐSÉG

Amellett, hogy az utóbbi időben a hiszékenység vámszedői újra gyűjtik a skalpokat, mindig is voltak kóklerek. Kíváncsiságból rákerestem a jelentésére, és meglepődve olvastam, hogy a kókler nem a hozzá nem értő vagy a rossz munkát végző ember szinonimája.

A kókler ugyanis: ravasz ember; másokat hamis, szemfényvesztő fogásokkal magának megnyerő személy. Így pedig más megvilágításba kerül a fogalom és az egész történet. Bár ha arra gondolok, hogy valaki elhiteti másokkal, hogy ő milyen kiváló az adott szakmában, aztán meg nem is… Akkor végül is erre megfelelő a leírás.

Volt egy kiírás, pár éve találkoztam vele, jó sok kört megélt a közösségi médiában. “Háromféle munkát végzünk: jót, olcsót, gyorsat. Bármelyik kettőt választhatja közülük. A jó és gyors munka nem olcsó! A jó és olcsó munka nem gyors! Az olcsó és gyors munka nem jó!”

Ha kivesszük a képletből a kóklereket, akkor ez a leírás megállja a helyét. Ha tisztában vagyunk azzal, hogy mire is van szükségünk, és azt mikorra kell, hogy megcsinálják, akkor kb. a fenti tényekkel kell szembesüljünk.

Nem mondom, hogy vannak rossz szakemberek, inkább azt mondom, hogy mindenki megtalálja a piacát. Az az ügyfél, akinek határidős költözése van, és mondjuk egy hete van a festésre (bocs a festőktől a példa miatt), két dolgot tehet.

Vagy megfizet egy komplett brigádot, akik sokan vannak és csiszolással mindennel együtt meg tudják oldani a dolgokat egy hét alatt. Vagy elfogadja, hogy nem lesz olyan szép, nem lesz olyan drága, de elkészül és be tud költözni.

És hogy hová tartozunk mi? El kell mondanom, hogy őszinte sajnálatomra nálunk nincs választási lehetőség. Az áram nem játék, azt meg kell csinálni rendesen. Sok év után elértük azt a szintet, ahol gyorsan tudunk profi munkát végezni. Megalkuvás pedig nincs.

És az ára? Igen, nem olcsó (bár biztonságos elektromos hálózat esetén ilyen szerintem nincs). És teljes mértékben annak a függvénye, hogy milyen típusú lakásról van szó, és hogy azon belül is mennyire alakítjuk át.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés