NEM SZABAD KIVÁRNI

Érdekes trendet figyeltem meg az elmúlt időszakban. Több leendő ügyféllel, kollégákkal beszélgetve és a statisztikákat böngészve (itt jegyezném meg, minden tiszteletem a big data elemzőknek, nagyon komoly munka!!!) alakult ki ez az álláspontom.

Azt vettem észre az elmúlt 1 hónapban, mintha megtorpant volna picit az a "marha nagy lendület", ami a felújításokat jellemezte az elmúlt másfél évben. Ténylegesen lehetett érezni azt a tolóerőt, amit a támogatások megjelenése okozott.

Most némi visszaesést tapasztalok ebben, ugyanis kivárás alakult ki, elsősorban az anyagok áremelkedésének hatására (érdekes amúgy, hogy ez 2-3 hónapja volt nagyon hangos, és mostanra gyűrűzött le). További bizonytalansági tényezők még a jövő évi események, ami a támogatások sorsát teszi bizonytalanná.

Több beszélgetés alapján is azt érzem, hogy vannak, akik áresésre számítanak.

Amit gondolom ti is érzékeltek, hogy túlfűtött lehet az építőipar, ami ideig-óráig tartható csak fent. És a “zuhanás” majd áresést is jelenthet egyben.

És hogy miért gondolom mégis azt, hogy ha megvan a keret, nem szabad kivárni? Csak egy kérdést engedjetek meg nekem, amin érdemes elgondolkodni: mi lett olcsóbb az elmúlt időszakban? Vagy inkább úgy kérdezném: a legutolsó válság alatt/után minek “ment vissza” az ára egy adott korábbi szintre?

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés