KLÍMAERDŐK A PANELEKBEN?

Nagyon nagy kedvencem, amikor olyan panel tömbben dolgozunk, ahol szemben is egy másik tömb van. Ilyenkor nemcsak a szemközti tömb lakóinak mindennapi életét tanulmányozhatod azon a héten, amikor ott dolgozol, hanem azt is könnyedén megszámolhatod, hogy hány klíma van az adott lépcsőházban.
Nem árulok el nagy titkot: sok. Azt szoktam még nézegetni, hogy egy lakásban mennyi van. Az ablakok elhelyezkedéséből lehet tudni, hogy mi tartozik az adott lakáshoz. A klímák kültéri egysége pedig általában jól látszik (még az erkélyen “elrejtettek” is).
A jelen nyár különösen kedvez a klíma telepítő vállalkozásoknak. De sajnos látszanak már a tömeggyártás okozta problémák is (nem a telepítés körülményeire gondolok, az elviekben szigorú szabályokhoz kötött). Sok visszajelzést kapunk meghibásodott beltéri egységekről (víz csöpögés, komolyabb zúgás, műanyag darabok törése, stb.).
Két napja írtam, hogy a hálózat majd hogyan bírja az elektromos autókat: hát itt egy éles teszt - a rengeteg klíma okozta többlet terhelés jól reprezentálja, hogy hol lesz szükség bővítésre, felújításra.
A magam részéről kíváncsi leszek, hány alumínium vezetékes konnektor fog szétégni az idei nyáron, amikbe ezeket a klímaberendezéseket csatlakoztatják... Lehet tippelni.