FÉNYVARÁZS A PANELBEN

Bizony lehet szép dolgokkal találkozni. És manapság már nem is kerül annyiba, és nem is olyan nagyon "úri huncutság", mint régebben. A rejtett világítások, álmennyezetek reneszánszát éljük.

Sokszor találkozom vele, hogy az álmennyezetre, vagy az úgynevezett dobozolásra (amikor körben a plafonon az oldalfalak építünk egy “dobozt”, amiben azután elhelyezhető a világítás) szükséges rosszként tekintünk.

Tény, hogy bizonyos esetekben ez a legkultúráltabb megoldása a vezetékek elvezetésének. De nem árt megjegyezni és hangsúlyozni, hogy manapság ez a “takarás” már csak másodlagos funkció, ugyanis a megvilágítási megoldások széles választéka miatt, szinte egy művészeti ággá válik egy-egy “LED-sziget” vagy “csillagos égbolt” kivitelezése.

Amellett, hogy ezek a termékek XPS (könnyű, habszerű lemez) anyagból már előregyártva is megvásárolhatók, magunk is készíthetünk (van cég is, aki erre specializálódott). Persze idő kérdése minden, de ráfordítással szép eredményt érhetünk el.

Egy dologra kell csak figyelnünk: a villanyszerelővel mindenképpen alakíttassunk ki egy olyan rendszert, amire a későbbiekben bontás és rombolás nélkül ráépíthető bármilyen elképzelésünk.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés