PÖRÖG A PANELPIAC

Mivel elmondhatjuk, hogy munkánk során folyamatosan panellakásokban vagyunk, a panellel kapcsolatos hírek 3 hetente - havonta jut el hozzám ingatlanos elemzések formájában. Elmondható, hogy a helyzet nem reménytelen.

Ami érdekes, és engem megfogott, 2016. második felében találkoztam először ezzel a jelenséggel. Mégpedig, hogy idősebb házaspárok vásároltak panelt befektetés céljából. Ezidőtájt sokan éltek ezzel a lehetőséggel.

És utólag látszik is, hogy igen, igazuk volt. Bár azóta az ingatlanárak jelentősen változtak, mégis elmondható, hogy akik akkor ezt választották, jól jártak. (Persze tudom, ez azért sok mindentől függ, de ha optimálisan alakultak a dolgok, akkor jól jártak.) Most megint van egy ilyen irányú piaci mozgás, megint több az olyan ügyfelem, aki ilyen célból vásárol ingatlant.

És ezzel párhuzamosan a következőt olvastam a napokban: egyrészt a panelok tartják az árukat (számottevő áresés nem következett be, inkább tovább vannak az ingatlanok a piacon), másrészt az albérletárak a kezdeti csökkenést követően pár százalékkal még nőttek is.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés