MEDDIG TART A PANEL SZEZON?

Gyakran megkérdezik tőlem, hogy meddig dolgozunk. Ez főleg így ősszel a jellemző, amikor felméréseken járok. Valahogy az van az emberek fejében, hogy télen nem lehet villanyt szerelni.

Nos vannak esetek, amikor valóban nem lehet. Bizonyos munkafolyamatokat - többségében a feszültség alatti munkavégzéseket - rossz időjárási viszonyok közepette nem lehet elvégezni. A fagyok sem segítenek az eszközök használatában, és egy szinten túl már lehetetlenné válik a feladat.

Aztán vannak esetek, amikor lehet, de igazán nem esik jól. Ez szintén a hideg időszakra vonatkozik, amikor mondjuk egy ház oldalán 0 fok közeli hőmérsékleten, erős szélben, a létrán állva kell a lámpát felszerelni. Jól felöltözve, megfelelő előkészítéssel természetesen lehet, de hát hogy nem gyors és nem esik jól… az enyhe kifejezés.

De egy panellakásban, ahol a fűtési szezon kezdete után, általában minden lakásban jó meleg van, nincsenek ilyen problémák. Igaz ez még akkor is, ha netán a radiátorok valamilyen oknál fogva le vannak szerelve.

Az átmenő fűtéscsövek, de már a strangban vagy strangokban “végigfutó” melegvíz csövek is képesek olyan hőt leadni, amitől kellemes 20-21 fokos hőmérséklet lesz az lakásban.

Ezért kijelenthető, hogy az ünnepnapok és a hétvégék kivételével egész évben “tombolhat” a panel szezon.

Címkék: munka, panel, ősz, tél, szezon, hideg