KI MIBŐL ÚJÍTJA FEL A VILLAMOSHÁLÓZATÁT?

Felmerült, mint izgalmas kérdés, hogy ki honnan veszi a pénzt a felújításokhoz. És hát a legkézenfekvőbb válasz: hitelből. De ketté kell bontanunk a kérdést. Egyrészt aki a lakást vesz és felújít, másrészt aki már benne lakik és felújít.

Az első esetben azt hiszem nem kérdés, hogy sokan vesznek igénybe a lakásvásárlásokhoz hitelt. Ezzel én is gyakran találkozom. Általában önerő mellett, annyival több pénzt igényelnek, amennyivel többet a vételár felett a lakásra költeni kell. Ez tiszta sor.

A második esetben én magam nagyon ritkán találkozom hitelekkel. Akik már egy ideje a lakásban laknak, ők ilyen vagy olyan formában (pl. néhai lakástakarék) takarékoskodtak, és most ebből fedezik a felújítás (nem csekély) költségeit.

Sajnos létezik a harmadik változat is: amikor hirtelen, kényszerűségből kell mondjuk az elektromos hálózatot felújítani, ami sok esetben magával vonzza minimum a festést, és nincs más megoldás, mint a hitel.

Komoly probléma azonban napjainkban, hogy ez sem olyan egyszerű, nagyon szigorú feltételekhez kötődik. Hogy a lakások jelenlegi állapota okán egyre több felújításra lenne szükség, az tény. Hogy vajon honnan lesz erre pénz? Azt majd meglátjuk…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés