FIGYELEM, HANGOS MUNKA FOLYIK!

Most 1 hét “csendes” és madárcsicsergős “dolgozás” után (értsd: horgásztam egész héten) újra egy panellakás volt az “áldozat”. Mégpedig a szép nagy óbudai fülesházak egyikében lesz alkalmunk ténykedni, ami - kialakításából adódóan - a lehető legjobban vezeti a hangokat.

Amikor dolgozunk, a tulajdonost mindig megkérjük, hogy az adott házirendhez igazodva egyrészt írja ki, másrészt szóljon előre a közvetlen szomszédoknak (és a helyi ún. “humán térfigyelő kamerának” - ő egy nyugdíjas néni általában, aki mindig mindent mindenről is tud), hogy felújítás lesz, számítsanak a lakók a zajra.

Ilyenkor az történik, hogy a kiírást olvasva hirtelen mindenkinek eszébe jut, hogy a 2 éve a sarokban álló polcot fel kéne tenni. Vagy a csempét a konyhába véletlenül pont ezen a héten kéne leverni, mert a burkoló jön 2 hónap múlva.

Valószínűnek tartom, hogy inkább az dolgozik ilyenkor, hogy ha már a szomszéd kiírta, neki nem kell. És tök jó az alapgondolat, hogy egyben le van tudva minden zaj. Csak hát ebből vannak azok a vicces esetek, amikor hozzánk jönnek “panaszkodni”, hogy mikor hagyjuk már abba, meddig csináljuk még, stb.

De érdekes, az esetek nagy többségében azonban az fordul elő, hogy a dühös kopogás utáni ajtónyitás pillanatában irgalmatlanul rákezdenek valahol máshol, én mosolygok, nézzük egymást, és a mérges úr vagy hölgy csak annyit tud mondani: “Akkor ezek már nem maguk ...”

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés