NAPELEM A NAGY RULETTKERÉK? - NAPELEMISTA KALANDOK

Túl sok újdonságról beszámolni nem lehet ezen a téren, ami történt, megtörtént. Szánalmas, és rémisztő, hogy folyamatosan esnek ki a csontvázak szekrényből. Persze ezek azért olyan csontvázak, amik már korábban ott voltak a szekrényben, ki is estek onnan már egyszer-kétszer.

Csak hát ezek olyan csontvázak, mint a marionettbábuk: szépen felöltöztetve, felülről rángatva, és időnként, mikor szükség van rá, előszedhetően. Adott a szekrény, amit szemből látunk, de a teteje nyitott, onnan engedik be az aktuális bábut. Azt hiszem, a hangulatkeltés a legfontosabb mostanában.

Ne értsetek félre, egy percig sem gondolom, hogy ez így jól van, ahogy van. Tök nagy szívás, hogy bizonytalan talajon kell egyensúlyozni szinte állandóan az elmúlt időszakban. Benne élek, tudom ezt. Iparágak mehetnek tönkre, vagy legalábbis teljes bizonytalanságba taszítva. Főleg a kisvállalkozásoknak nehéz.

Persze, villanyszerelőként az én pofám lapos. Azt kell, hogy mondjam, hogy az elmúlt időszak osztogatása pont ezt a szektort tolta, mint az állat. Nem is panaszkodom, a növekedés lehetősége megsokszorozódott. Hogy mégis miért így állunk, az egy másik írás vagy inkább egy négyszemközti beszélgetés alapja lehetne.

A támogatási bőség kézzel fogható volt, ez tény. Csendesen hozzáteszem, némileg árnyalva képet: bizonyos intézkedések azt a hatást érték el, hogy amit az ügyfél visszaigényelt, azt ugyan kifizette nekem, de én meg vissza adóként az államkasszába. De ez megint egy másik téma.

Visszatérve a napelem körüli botrányra. Legutóbb olvastam egy cikket, hogy teljes a napelem stop. Na ezzel van az, hogy ez azért maximálisan hatásvadász. Sajnálom, ki kell mondani. Elolvastam, nem volt rövid, négyszer is. Elfogadható igazságtartalma van, de hatásvadász, mint állat.

Ezen mondjuk nem segít, hogy a különböző szakmák képviselői is olyan baromságokat tudnak néha összehordani, hogy az hihetetlen. Valahogy úgy van ez - úgy látom és úgy is érzem -, hogy ha egy alapfelvetés féligazságokat tartalmaz, akkor a végkövetkeztetés is féligazság lesz.

A felépített logika tényleg kikezdhetetlen, és értelmes, emberileg is elfogadható. És azt is el kell mondanom, hogy adott kereteken belül a kiindulási feltételezés is vállalható, mert a nap süt, és például Einstein is forradalmasította a fizikát az ő korában. De eldönteni, hogy mi is az igazság, laikusként ezen információk alapján nem lehet. Így csak az marad, hogy a beállítottságtól függően vagy elhiszed, vagy nem.

Tehát építs/telepíts/telepíttes napelemet nyugodtan, akár hitelből is. Teljesen mindegy milyen filozófia vagy ideológia mentén magyarázod meg magadnak vagy másoknak. Csak tudd, hogy lehet ez is, lehet az is, és készülj fel mindenre. És arra, hogy innentől ez az életed szerves része kell legyen, és nem tudhatod mit hoz a holnap (akár időjárásban).

Ez a nagy napelem rulettkerék.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés