10-ből 8 helyen a mosógép nyírja ki a hálózatot

Mivel a múlt héten újra belefutottam ebbe, kicsit kutakodtam. Érdekes adatom van a statisztikáink alapján: 10 lakásból, ahol felújítottunk a villamos hálózatot, 8-ban a mosógép konnektora, és/vagy a kábelezése már minimum “problémás” volt!

Lakásfüggő ugyan, de általában a mosógéphez akkoriban nem vittek még önálló különálló áramkört. Általában a biztosíték és a készülék között volt még pár olyan pont, ahol egyéb más konnektorok is leágazhattak.

Ezek elsősorban vezeték-kötések (összetekerve és szigetelve például) formájában voltak/vannak jelen. És ezek azok a helyek, ahol kialakulhatnak a problémák, mivel ezek a rendszer úgynevezett gyenge láncszemei.

(A konkurencia most csukja be a szemét.) Nagyon sokáig lakásvásárlás előtt, a lakások felmérése alkalmával elég volt megnézni pár pontot, hogy meg tudjam állapítani, kell-e cserélni, vagy “elkaristol” még 2-3 évet a hálózat.

Szörnyű tapasztalataim voltak ezzel kapcsolatban. Érdekes lenne egy olyan statisztika, ahol azt vizsgálnánk, hogy az eladó, felújítottként árult lakások közül valójában mennyiben újították fel a villany hálózatot.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés