AZ ÚJ NAPELEM PÁLYÁZAT

Az a durva, hogy az internet úgy gondolta, hogy ez engem végülis érdekel. És ezért a tavalyi “kihirdetés” után azt hiszem 1 héten belül 5 különböző cég is megkeresett, hogy nagyon szívesen segít nekem az igénylésben.

Múlt heti hír ugyan, de nem is csodálom, hogy ekkora siker lett a pályázat. Egy nap alatt elfogyott a keret. Fontos, hogy nem a pénz, hanem az erre szánt keret, ami - ha jól emlékszem - 20.000 háztartás napelem gondjait oldaná meg.

Kicsit árnyalja a képet, hogy még az előző pályázati dolgok körül sincsen minden rendben. És hát emlékszünk még arra is, hogy az elmúlt időszakban mennyi-mennyi változás történt hirtelen. Különböző mendemondák kaptak szárnyra. Az internet korában, utánajárás nélkül nehéz eldönteni, hogy kinek is van igaza, de úgy vagyok vele: nem zörög a haraszt…

Ennek megkoronázásaként a Magyar Napelem Szövetség 12 pontos kívánságlistával fordult az illetékesekhez. Ebben többek között arra kérik az illetékeseket, hogy legyen a napelem áfája 0% (pl. Ausztriában az), és hogy az előző pályázatok pénzét fizesse ki az állam (!).

Egyszerű prózai okok miatt sem tudtam volna indulni ezen a pályázaton. Nem mind arany, ami fénylik (pláne nem fényes felületű napelem), az biztos. Kíváncsi leszek a fejleményekre.


#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés