IRÁNY A KERT!

Ha itt a tavasz, akkor irány a kert!

Amikor az időjárás is a kegyeibe fogad, és szép napsütéses időben lehet dolgozni a felhasználni kívánt faanyagon, akkor tudom igazán értékelni, hogy vannak nagyon jó emberek körülöttem, akik miatt ez sikerülhet.

Aztán azért rájöttem, hogy a magaságyás építés jól megmozgat minden testrészt és izmot, és teljesen más mozgást igényel, mint a vésés vagy villanyszerelés fizikai része. Ezért aztán átmozgató sportnak sem utolsó.

És ha már itt a tavasz, eljött az ideje egy kis átszervezésnek is. Az elmúlt időszak tapasztalatai megmutatták milyen irányban kell fejlesztenünk a kerti gazdálkodást. Na jó, azért itt ne gondoljatok semmi extrára: Kati, a feleségem kiadja a feladatot: “Itt kell ásni!” én meg ott ások.

Az mondjuk egyszer biztos, hogy a modern technika itt is beköltözött az életünkbe, ezért fúrni faragni is egyszerűbb az akkumulátoros gépekkel. A rotációs eszközök is adottak a föld átmozgatására, bár pont az a cél a magas ágyásokkal, hogy ezt elkerüljük.

A vízgazdálkodás és a vízmegtartó képesség javítása az idei fő cél, mert valószínűleg idén is kevesebb esőt várhatunk. Ez a munka tipikus esete annak, amikor előre beleteszed az energiát, hogy aztán később learasd ennek a gyümölcseit.

Ez egyébként az élet minden területén igaz (a villanyszerelésben is, a vállalkozásban is), bár itt, a “kertészkedésben” ez akár éveket is jelenthet. De azt hiszem megéri, mert ami szép, az szép, és ami finom, az finom. És az sem mellékes, hogy tudod, hogy honnan van.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés