ELEKTROMOS SÁRGA VIRÁG

És igen! Elektromos sárga virág újratöltve! Idén új év, új lehetőségek. A tavalyelőtti “gaz” után (mert tényleg azt küldtek Németországból), tavaly már megmaradt az egyik fajtából 4 növényke, a másik fajtából pedig 5.

Sikerült is “magot fogni belőle”, így idén is hamarosan indul az első vetés. De mi is az az elektromos-sárga-virág? Sok néven lehet vele találkozni még: szecsuáni gomb, elektromos százszorszép, bizsergő virág, fogfájás növény, jambu. Tulajdonképpen egy gyógynövényről beszélhetünk.

A pici, kamillaszerű virág a szétrágást követő fél perccel később erős, első használatkor kicsit ijesztő módon hat. Először bő nyálelválasztás, majd zsibbasztó, “elektromos” érzés tölti ki a szájüreget.

A hatás a tapasztalatok alapján kb. tíz-tizenöt percig tart, viszont utána érdemes valamit újra megkóstolni. A megszokott ízek sokkal intenzívebben, tisztábban érezhetőek, ezért nagy jövő állhat előtte a gasztronómiában.

Én magam is így találkoztam vele.

Idén bőven időben vagyunk, egyik hétvégén mennek a földbe és indul a várakozás. És arra gondoltam - bár nem túl izgalmas egy növény növekedése (valószínű a sebessége miatt) -, hogy minden nap megosztok egy képet róluk, hogy hogyan nőnek.

És ha virágot hoz, akkor pedig egy videót arról, hogy ki milyen fejet vág, amikor megeszi!

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés