IONIZÁLÓ HAJSZÁRÍTÓ - AZ ÉRZÉS, AMIKOR MEGVÁG AZ ÁRAM

Talán sokan ismerik azt az érzést, amikor hajszárítás után a csaphoz, vízhez vagy szinte bármilyen tárgyhoz hozzáérve csípést érzékelünk egy pattanó hang kíséretében, és elrántjuk a kezünket? Ugyanez tapasztalható néha a bevásárlókocsin is.

Ezt a jelenséget az elektrosztatikus feltöltődés, az úgynevezett dörzselektromosság hozza létre. Különböző anyagok megfelelő érintkezésekor az addig semleges részecskéi kisebb nagyobb mértékben elektromos töltésűvé válnak. A töltés, a feszült állapot fennmarad a tárgyak szétválasztása után is, de az újbóli érintkezéskor kiegyenlítődik, azaz kisül.

Elviekben ennek a jelenségnek az ellensúlyozására találták ki az úgynevezett ionizáló hajszárítókat. A gyakorlatban azt tapasztaltuk (kollégám egyik barátja hívta őt a frissen felújított fürdőszobából), hogy csípett a víz. De csak a víz csípett. És csak hajszárítás után. És csak azt a testrészt, amit megfújtak a hajszárítóval. (Kipróbáltak mindent, komolyan.)

Tehát pontosan az ellenkező hatást érték el vele. De a magam részéről imádom a marketinget ami ez esetben így szól:

“Az ionizáló hajszárítókban lévő generátor milliónyi tisztító negatív iont hoz létre, amelyek segítenek fenntartani a haj ideális nedvességtartalmát. A kiváló hidratáció javítja a haj állapotát, regeneráló hatású, a fésülést lágyabbá és könnyebbé teszi, dúsítja és fényesebbé teszi a hajat.”

Szóval, ha ilyen csodás hajszárítónk van, ne essünk kétségbe. Természetesen, ha a fürdőszobában azt érezzük, hogy “ráz” a víz, vagy a csap vagy bármi hasonló, azonnal hívjunk szakembert!

Előfordulhat, hogy ártalmatlan sztatikus feltöltődésről van szó, de jelezhet komoly hibát is, főleg régebbi hálózatokon, amit nem szabad félvállról venni!

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés