ÁRVERÉSEN LAKÁSVÁSÁRLÓKNAK!

Kedves ismerősöm és tanulótársam olyan embereknek tud segítséget nyújtani, akik a hitelükkel így vagy úgy bajba kerültek. Tőle tudok/tudunk sok olyan bennfentes információt (de főleg a folyamatok értelmezésében), ami nem biztos hogy elérhető lenne számomra.

Tőle származik az az információ is - amit a hírekben nem nagyon “reklámoznak” -, hogy 2022. június 15. dátummal megszűnik a hitel- és a kilakoltatási - ingatlan-árverési moratórium. A történelem ismétli önmagát, villanyszerelő szemmel találkoztunk már hasonlóval nem is olyan régen.

Úgy emlékszem, hogy 2012-ben kezdődött, és nagyjából 2 évig folyamatosan kísért bennünket az árverésen vett lakások felújítása. Abban az időben elsősorban a panel lakásban élők voltak érintettek, és emiatt jobban láttuk a folyamatokat.

Bár akkor még volt némi “szabadrablás”, komoly sztorikat meséltek az újdonsült tulajdonosok, most a szabályozás talán ilyet nem tesz lehetővé. Több helyen olvastam, hogy az árverési és kilakoltatási moratórium megszűnésével kb. 10.000 lakás kerülhet így vagy úgy a piacra.

A hitelmoratórium megszűnése elmondások alapján nem feltétlen jelent automatikus árverést, de elképzelhető, hogy ha a gyors értékesítés a megoldás, akkor jó áron jelenhetnek meg ingatlanok, amikre érdemes lehet lecsapni. Amire biztosan lehet számítani a tapasztalataink alapján, hogy ezeket a lakásokat részben vagy egészben fel kell újítani.

Tapasztalataink alapján az elektromos hálózat megújítását idő, tudatosság vagy csak tapasztalat hiányában elhagyták vagy elhalasztották. Egy ilyen lakás olyan, mint a viaszos gyümölcs: bár még jó állapotú és csilli-villi minden, de belül már sajnos nem az igazi (hogy szépen fogalmazzak).

Viszont ez esetben is igaz, hogy nem feltétlenül kell szanaszét rombolni a meglévő burkolatokat. Tapasztalt szemmel végigmérve javasolni tudunk olyan eljárás, amivel szépen, a kábeleket eltüntetve meg lehet oldani a cserét, és biztonságossá lehet tenni az életteret.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés