A FURFANGOS TELEPI MACSKA

Meleg nyári napokon, otthon nagymamámnál megszokott volt a hűvös ablakpárkányon vagy a farakás tövében “sütkérező” macska látványa. Irigyeltük is mindig őket, bár egy ideje már nem találkoztam hasonlóval.

Amikor először láttam Mirr Murr Kandúrt (tényleg ez a neve!), a kissé “viseltes”, de fénykorában fekete szőrű egerészőt, valami ilyesmi jutott az eszembe. Csak ez most nem farakás, hanem egy 10 emeletes paneltömb oldala, és bár árnyék az van, de a forró aszfalt mégsem azt nyújtja, mint a hűs füves udvar, vagy a hideg ablakpárkány.

Ott dolgoztunk abban a házban, és második találkozásunk is ugyanitt ért. Semmi különbség nem volt az elsőhöz képest: Mirr Murr ült a fűben - bocsánat, méhlegelőn! -, és várt. Nem nagyon zavarta senki és semmi. Nem tudta kizökkenteni nyugalmából egy-egy arra járó gyerkőc sem, aki a hangos és nemzetközi SICC! felkiáltással próbált “életet lehelni” kandúrunkba.

A harmadik találkozásunk alkalmával megkérdeztem a lakás tulajdonosát - aki egyébként régóta a környéken lakik -, mit csinál itt ez a macska, kirobbanthatatlan a tömb és az aszfalt közötti füves területről.

Elmesélte, hogy Mirr Murr Kandúr kb. 2 éve tűnt fel a színen. Valószínűleg Ilonka néni macskája lehetett, aki sajnálatos hirtelenséggel távozott, örökösöket sem hagyva hátra. Így hát Mirr Murr magányos és igazi közös telepi macska lett. Van ahol közösségi kertészkednek, van ahol közösségi macskáznak.

Itt ez utóbbit űzik az emberek...

Szóval Mirr Murr Kandúr minden nap az első tömbnél kezdi a reggelt, 7 óra magasságában. Kb. 2 óra elteltével tovább vándorol a 2. tömbhöz, majd újabb 2 óra múlva a 3. tömbhöz. Itt találkoztam vele többször is. Mint kiderült - bár én ezt nem láttam -, mindenhol kap valami kis ennivalót, innivalót.

Nagyon komoly egyébként, mert 6 paneltömb van. Gyakorlatilag reggel kezd, mindenhol ücsörög és nézelődik kb. 2 órát, estére végez is az élelemszerző körúttal.

Így telnek Mirr Murr, a furfangos telepi macska kalandjai.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés