LÁMPÁT AKARSZ? HALLGASS A PANEL LEGYEKRE!

Bár viszonylag régi megfigyelés, mégis mindig, és mindig fennakadok rajta. Általában április közepétől október közepéig figyelhető meg ez a jelenség, mert ekkor már érdemes munka közben egész nap szellőztetni.

És ha szellőztetünk általában nincs szúnyogháló. (Vagy mert régi az ablak, vagy mert új, és még nincs rászerelve, vagy csak feleslegesen fogná fel a levegő áramlását.) Nagyjából a 7-ik emeletig valós ez a dolog, e felett már ritkák a legyek (bár ez erősen terület-kerület függő).

Most már ezt a “korszakot” éljük: május van és jó idő. Nem fázunk az biztos, és néha jól jön egy kis kinti levegő. Sajnos huzat nem sok, a légmozgás is eléggé csekély volt a héten (bár egyik nap jó kis zápor volt), de így, a 3-ik emeleti lakásba be-betévedtek a legyek.

Mutattam is a kollégának az észrevételemet: “Figyeld meg, még nincs ott semmi, de a legyek már tudják, hol lesz a lámpa helye!”

És valóban. A legyek a különböző helyiségekben pontosan a jövőbeni világítótest körül kezdtek el zümmögni körbe-körbe-körbe. Ez még akkor is igaz volt, ha a steklámpánk egyébként ott volt, és adott volt a fény.

És ez nagy segítség lehet a bizonytalan tulajdonosoknak. Ha nem tudod, hogy hova kerüljön adott szobában a lámpa, engedj be pár legyet. Azután nincs más tennivalód, mint figyelni őket. Elég gyorsan megtalálják a helyüket, és megmutatják neked a tudnivalókat.

A legyen röppályájának mértani közepét ha kiszámolod, megkapod pontosan, hogy hol legyen a lámpád.

Bizonytalan vagy? Hallgass a legyekre! Erről meg ez jutott az eszembe: “A tehénlepény finom. Ezer milliárd légy nem tévedhet”.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés