TÖRÖLKÖZŐSZÁRÍTÓ VS. HŐSUGÁRZÓ

Kisgyermekes apukaként én magam is rendelkezem tapasztalatokkal e témában. Számomra a hatékonyság terén lazán veri az egyik a másikat.

A dolog igazából onnan indul, hogy sokan szeretnének plusz fűtésként egy törölközőszárítós radiátort "begyömöszölni" az amúgy is szűkös panelfürdőbe. És ha ezt valamiért nem lehet a távfűtés csöveire rákötni (például a kád alatti "radiátor" helyett), akkor csak elektromosan lehet fűtésre késztetni.

Arról külön lehet (és kell is) írni, hogy hová szeretnék, és aztán hová lehet tenni ennek a konnektorját a fürdőszobán belül. És ha meg is találtuk a helyét, az általában fixen ott marad, nem lehet átpakolászni. Viszont a törölközőket tényleg nagyon jól szárítja!

Ha engem kérdeznek - és ha mondjuk amúgy is látványosan kevés a hely -, nem szoktam ajánlani. Elmondom az én példámon keresztül, hogy szükség esetén egy ventilátoros hősugárzóval megoldom a dolgot. A hangsúly azonban a ventilátoron van. A "szél" segítségével sokkal hatékonyabban "veszi le" a meleget a fűtőszálról.

Sokkal hamarabb lesz meleg, kellemesebb a hőérzet. Tárolása nagyon könnyű: egy kis dobozban elfér a szekrény sarkában. És az esetleges átmeneti időszakban (amikor mondjuk már vagy még nincs fűtés, de kell a meleg) pikk-pakk előkapjuk és használhatjuk is.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés