AZ IDŐ PÉNZ

A tegnapi "Tovább emelkednek az árak" írásom végén már nagyjából leírtam, hogy hogyan lehet jelenleg védekezni a hirtelen áremelkedések ellen. Ez természetesen elsősorban ránk vonatkozik, és mi a nagy tengerben pici halak vagyunk.

De pontosan ez “piciség” adja azt a rugalmasságot, amit minden helyzetben ki is kell és ki is tudunk használni, mind az ügyféligények, mind a szolgáltatások területén. És ez igaz az anyagbeszerzésre is.

Most eljött az az idő, amikor még pontosabban szükséges egy adott projekt anyag-szükségletének felmérése. Ehhez elengedhetetlen a megfelelő tudás és tapasztalat, és a kiváló tervezés képessége. Felértékelődnek ezek a tulajdonságok.

Az idő pénz: mégpedig elsősorban azért, mert az infláció és az áremelkedések időszakát éljük. Vegyük figyelembe, hogy a villanyszereléshez felhasznált anyagok árai (és itt a kapcsolók, konnektorok is szerepet kapnak) akár 2 havonta is emelkedhetnek.

És egy lakásfelújítás esetén az árajánlat elfogadása és a kivitelezés között akár el is telhet ez a 2 hónap. Majd jó esetben még 2 hónap a lámpák és konnektorok-kapcsolók felszerelése a költözés előtt. És már benne is vagyunk az áremelésben.

Ezért az idő pénz alapon érdemes minél előbb fixálni az árat a szakemberrel, elfogadni az ajánlatot. Így gyakorlatilag előre megvehető az anyag, és biztosítható az eredetileg megbeszélt ár. Jelenleg erre nagyon érdemes figyelni.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés