KIKÖVETELTÉTEK: ÚJRA MÉREK!

Igen, a fogyasztásmérés nagyon népszerű téma volt, olyannyira, hogy több olvasóm, követőm is követelte a folytatást.

Számítások ide, tervek oda: a puding próbája az evés. Egyre gyakrabban fordul elő, hogy az eredeti elképzelésekhez képest egészen sok minden változik a hálózaton.

Elmondhatatlanul fontos, hogy jól és biztonságosan legyen elkészítve a rendszer alapja, mert ebből már lehet építkezni. És ha úgy adja - és sokszor úgy adja - átszerkeszteni egy kissé az egészet.

Alapesetben a kivitelezésnél a tervek alapján létrehoz az ember egy struktúrát. Amikor már az ötletelés fázisában érzed a bizonytalanságot, akkor a terv már úgy készül, hogy belekalkulálod a későbbi változtatási lehetőséget.

Amikor aztán egy-egy eszköz, gép nem az “eredeti” helyére kerül, ilyenkor sincsen probléma. Az azonnali beavatkozás (teljesítménybővítés, átszerelés) helyett feltárjuk a hálózat asszimetriáit. A mérés szinte rögtön mutatja az anomáliákat (bár inkább 1 hetes, ha van időnk és nem akut a baj, akkor 1 hónapos periódus az ideális).

Egyre több ilyen feladatom van. Szeretem is ezeket, hiszen egy jól kialakított, elosztott terhelésű hálózat sokkal tovább bírja, és sokkal több örömet okoz a felhasználójának.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés