VBF: KÖTELEZŐ LEHET-E A FELÜLVIZSGÁLAT?

A tegnapi írásom mintegy folytatásaként egy érdekes dologról szeretnék beszámolni. Ez pedig nem más, mint a VBF. Nem, ez nem a vörös-boros-fanta közkedvelt rövidítése (már aki szereti), hanem a villamos biztonsági felülvizsgálat kezdőbetűi.

Ugyanis a háttérben egy “új” szakma, egy “új” ráépülő képzés létrehozása folyik, mégpedig a fenti néven. Voltak, vannak és lesznek még hosszan viták a létjogosultságáról, a képzés milyenségéről, de mivel az elsők között vagyok, akik részt vesznek benne, eléggé közelről követem a folyamatot.

Száz szónak is egy a vége: az a megérzésem, és abba az irányba mutatnak a folyamatok, hogy a villamos biztonsági felülvizsgálat előbb-utóbb a lakás-eladások kötelező eleme lesz. Kicsit hasonlóan az energetikai tanúsítványhoz.

Én magam üdvözölném ezt a lépést. Tapasztalataim alapján a tegnap írt események nagyrészt elkerülhetők lennének. Természetesen nincsenek illúzióim, hiszen tudjuk, hogy minden is lehet. De ha az eladó és a vevő kezében is lenne egy leírás az elektromos hálózat állapotáról, akkor nagyon fontos lépést tennénk a biztonság felé.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés