ELINDULT A RETRO KAPCSOLÓK DIVATJA!

Ahogy mondani szokták: minden csak viszonyítás kérdése. Ha azt mondom, hogy 10 éve vagyok az “iparban”, akkor az számíthat soknak is. De ha valaki már 40 éve űzi ezt a sportot, akkor ahhoz képest meg kevés.

De egy dolgot meg lehet figyelni: vannak trendek. A szerelési eszközök és anyagok, a szerszámok is egy fejlődési ívet mutatnak. Folyamatos a fejlesztés, amik a hatékonyság és formatervezés szempontjából sem maradhatnak el.

Ugyanez hatványozottan igaz a látványos részekre: a konnektorokra, de főleg a kapcsolókra vonatkozóan. Volt időszak, amikor nem volt nagyon nagy a választék, és ott is főleg a színekkel lehetett variálni: Világosat vagy sötétet lehetett választani.

Aztán jött a színes “forradalom”, és most már a kisvirágos-mintástól a krómszínűig mindenféle kapható. Még igazi márványból vagy kőből készült kapcsoló is van! Komolyat robbantott az üveg: az érintőkapcsolók halvány fényükkel igazi díszei lettek a lakásoknak. Ugyanez a kivitel konnektorban is nagyon jól néz ki.

És most, mint minden területen, szépen bekúszik a retró. Jönnek vissza divatba a 40-50-60 évvel ezelőtti formák. És egyelőre félelmetes árakon mérik őket. Kicsit összeszorul a szívem, amikor arra gondolok, hogy mennyit leszereltem már és dobtam ki belőlük…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés