“ERRE RÁFÉR 6 WAGO?” - BEVEZETŐ RÉSZ

Igen csodálatos a gyermeki elme. A maga “egyszerűségével”, nem bonyolítja túl a dolgokat, tényleg olyannak látja őket, amilyenek. A másik tulajdonsága az őszinteség, de ez egy másik történet.

Szóval onnan tudom ezt, hogy nálunk is van 2 belőle. Mármint gyerekből. Na jó, igazából lehet hogy 3, mert azt szokták mondani, hogy egy férfi sosem nő fel igazán. És ha ez utóbbit vesszük alapul, akkor igaz az is, hogy nem kettő, hanem három gyerek van idehaza.

Ami miatt ezt írom, az az, hogy néha a villanyszerelésben is fontos az egyszerűség. Sajnos az a tapasztalatom, hogy a végletekig el lehet bonyolítani mindent. És ilyen esetekben nagyobb a hiba lehetősége is.

Minden feladatnak van egy egyszerű (látszólag néha már túl egyszerű is) megoldása. Azután ezt a feladatot meg lehet oldani borzasztó bonyolultan is, csak kérdés, hogy erőforrás szempontjából megéri-e?

Többségében azt lehet mondani, hogy nem, hiszen mind a bekerülési, mind a fenntartási, mind a javítási költsége magasabb lesz, mint egyszerűbb társának. Egyszerűbb alatt nem a gagyira gondolok, hanem arra a profi, de költséghatékony hálózatépítésre, ami minden szempontból megfelel a biztonsági szempontoknak és a modern esztétikai igényeknek.

És mindezt egy panellakásban is meg lehet valósítani. És nem csak lehet, kell is.