FŐVEZETÉK CSERE? MI AZ?

Fővezeték-csere, szabványosítás, teljesítménybővítés, amper bővítés… Ezek mind mind egy-egy területre alkalmazott szavak, amikről mondhatnám, hogy szinonimák.

Bár igazság szerint nem azok, de mind ugyanazt a folyamatot képviselik a “népnyelvben”. És ennek a folyamatnak a tényleges neve a teljesítménybővítés. Erről írtam hosszabb cikket/cikkeket is nemrég, ha érdekel, szívesen belinkelem a kommentekhez.

A teljesítmény bővítésre akkor van szükség, amikor az átalakítás vagy felújítás után több és nagyobb energiaigényű gépet szeretnénk alkalmazni, akár egyszerre is. Egyszerű példa: a gáz főzőlap helyett szeretnénk indukciós főzőlapot.

Ekkor kérvényezni szükséges azt az áramszolgáltatótól (megvan a megfelelő folyamata, erről is van anyagom), hogy több áramot szeretnénk a lakásban használni. Hogy ez engedélyezve legyen, kell különböző szerelés munkálatokat elvégeztetni a mérőóra körül.

Ilyen például a címben írt fővezeték csere is, ami - mint a nevében is benne van - a lakásba “bemenő” “áramszállító” vezeték cseréje. Természetesen ez ennél egy picit bonyolultabb, és több lehetséges megoldás is kínálkozik. Erről szívesen adok tájékoztatást igény esetén, ha felmerül az igény a többletenergiára.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés