FARADAY KALITKA A PANELBEN?

Korábban a WI-FI kapcsán már kutakodtam kicsit a témában. Kb. 4-5 éve még általános jelenség volt az akkori routereknél, hogy a 2-3 fallal odébb már jelentősen fogyott a jeléből.

Ez a félelem ma is sokszor felmerül, ezért erre nézve mi speciális eljárást dolgoztunk ki. Viszont érdekességként még mindig felmerül a kérdés, hogy akkor most hogy is van ez? Mi ellen véd, és hogyan véd egy panellakás vasbeton “cellája”?

Amit biztosan tudok tanulmányaim végett, hogy a Faraday kalitka olyan vasszerkezet (kalitka), aminek belsejében védve vagyunk a gyorsan változó elektromos tér hatásaitól. Ennek a védelemnek a hatékonysága függ a hálót alkotó elemek távolságától és jellemzőitől.

Ezért egy panelban tudni kellene a “rácsszerkezet” tulajdonságait: milyen távolságra lehetnek egymástól a vasak a falakban, milyen vastagok. És hogy ezekből hogyan tudom kiszámolni, hogy mi ellen véd. Ez egy jó kis kutatómunka lesz a jövőre nézve.

És egy kis sci-fi a végére: ha a jövőben a beültetett chipünket kívülről szeretnék befolyásolni különböző elektromágneses impulzusokkal, jelekkel, akkor egy panellakásban védve lehetünk ez ellen? És ha ez így vagy, akkor újabb áremelkedésnek lehetünk tanúi az ingatlanpiacon?

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés