HATÁRIDŐ: MI MENNYI A TELJESÍTMÉNYBŐVÍTÉSNÉL

Ha megszületett a döntés, hogy teljesítménybővítésre van szükségünk, akkor nincs más hátra, mint előre. Jó ha tudjuk, hogy mi mennyi ideig fog tartani, és akkor nem ér minket kellemetlen meglepetés.

 

 

Fontos kiemelnem, hogy itt a határidők taglalása esetén átlagos “panel-időket” írok. Sajnos a sors fintora, hogy történnek ilyen-olyan anomáliák, amik miatt ezek az idők adott ügyintézési pontokon növekedhetnek. Ezek a “hibák” egy lakás “egyszerű” bővítése esetén viszonylag gyorsan kideríthetők, és orvosolhatók.

 

Teljesen más a folyamat egyes szakaszainak intervalluma pl. egy családi ház esetén, ezért az általam írt számok arra biztosan nem érvényesek. Ott sokkal több mindent kell figyelembe venni, emiatt hosszabbodnak az egyes ügyintézési intervallumok és szakaszok.

 

Egy panellakás esetén - ha az ügyintézést is én kezelem - az ehhez szükséges meghatalmazás kézhez (pontosabban emailhez) vétele után az igény beadásának időpontja csak rajtam múlik. Maga az adatok bevitele szerencsés esetben tényleg nem tart sokáig, és attól függ, fizikailag mikor jutok számítógép elé. (egy sűrű hét hétköznapjain azért néha nem kis kihívás kipréselni 30 perc “nyugalmat”)

Az igénybejelentés után meg kell várnunk a szolgáltató általi visszaigazolást. Ezt egy úgynevezett Műszaki Gazdasági Tájékoztató formájában teszi meg, ami ténylegesen leírja

a teendőket, a fizetendőket és minden tudnivalót. Ez kb. 5 nap alatt meg szokott lenni, volt már rövidebb, és volt már hosszabb is, de ez az átlag.

 

Amint ez megérkezik a szerelő feladata megcsinálni a megfelelő mérőhelyi munkálatokat, és kitölteni a megfelelő papírokat. Mivel általában a Műszaki Gazdasági Tájékoztató érkezése elég jól datálható, előre is tudunk időpontot egyeztetni a feladatok elvégzésére. Így a tényleges felülvizsgálat vagy szerelés megtörténte és a dokumentáció beküldéséig eltelt idő főként rajtam múlik. 

 

A papírmunka nagy része elektronikusan zajlik, és a megfelelő beküldés után kb. 8-15 nap az az időszak, amíg a szolgáltató feldolgozza az adatokat, és ha mindent rendben talál, kiadja a munkát. Ilyenkor megkeresnek minket telefonon, hogy időpontot egyeztessenek velünk a tényleges bővítés elvégzésére.

 

A fentieket figyelembe véve ideális esetben egy ilyen teljesítménybővítés akár 2 hét alatt is le tud zajlani. Volt már, hogy sikerült néhány esetben, de a jellemző azért az, hogy a teljes folyamat kb. 1 hónapig tart. Ha ezen túl még nem történt semmi, akkor az ügymenet valamelyik szakaszán elakadás vagy anomália van.

 

Ilyenkor be kell avatkozni, s egy ilyen anomáliáról írok majd holnap.


#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés