WIFIT A PANELBA, DE MILYET, ÉS HOVÁ?

Régebben (még 3-4 éve is) komoly probléma volt, hogy a vasbeton szerkezet által létrehozott árnyékolás (Faraday kalitka) a WIFI jelet nagy mértékben korlátozta. És sok esetben a szolgáltatók által biztosított modem vagy router, ami net és TV “létrehozására” alkalmas, de pl. jó minőségű WIFI előállítására nem.

De a technológia fejlődésével ez az akadály tulajdonképpen elhárult. Ezért a “milyet vegyünk” ma már nem feltétlen kérdés, némi utánaolvasás után mindenki ki tudja választani a megfelelőt.

Az elhelyezéssel kapcsolatban már érdekesebb a helyzet. A technológia váltások következtében (a fejlesztés folyamatos) mi az ajtó közvetlen közelében egy ún. központot hozunk létre. Ide összpontosítjuk a szobákból az internet és a TV kábeleket, illetve itt alakítjuk ki a folyosóról a lakásba bejutást.

Ez elsősorban amiatt szükséges, mert a szolgáltató csak a bejárati ajtóig garantálja a szolgáltatást, a további kábelezés és kialakítás a tulajdonos feladata. Másodsorban: ha más fajta kábellel biztosítja a cég a továbbiakban az elérést, akkor egyszerű a csere. És harmadjára: ha szolgáltatót váltunk, arra ez utóbbi erre az esetre is igaz.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés