PADLÓFŰTÉS A PANELBA

Ha már hétfő, indítsuk izgalmasan a hetet. Ingatlanpiaci körképünk következik.

Bár csökken az áruk, az elemzők szerint a piaci kínálat növekszik, míg a kereslet csökken. Ez vélhetően további árcsökkenéshez vezet majd, de ez azonnal ki fog derülni, ahogy haladunk előre az időben.

Mégis - úgy tűnik - az egyik legjobb értéktartó a panel. Több minden lehet az előnye manapság, amik között az első helyen szerepel a kiszámítható rezsiköltség és az ellátásbiztonság relatív magas foka.

Azt gondolom, hogy a távfűtés a különböző energiahordozók áremelkedésének dacára is egy stabil pont lehet, hiszen, ha a fűtés biztosítására az egyik mód befuccsol, vagy van pót megoldás, vagy ki kell hogy találjanak valamit. Mert nem maradhat annyi ember meleg nélkül. És bár most enyhe a tél is, de sosem lehet tudni.

Kedves kollégám mesélte (aki maga is panellakásban lakik), hogy az egyik ismerősük járt náluk, és nagyon dicsérte a padlófűtést. Sokáig azt hitte viccel, de ő tényleg komolyan gondolta. Ez akkor derült ki, amikor elkezdte kérdezgetni, hogy hogyan vezérli, stb. Végül aztán csak kiderült, hogy az alsó szomszéd fűti őket…

De vajon kivitelezhető-e a padlófűtés? Belmagasság vesztés nélkül?

Az tény, hogy vannak az úgynevezett magaspadlós lakások. Ezek esetében a szobáknak és a folyosóknak párnafákra “ültetett” hajópadló borítása van. Ez az, ami egy idő után hihetetlen módon tud nyikorogni. (Szerintem sokan ismerik ezt az élményt.)

A padló felszedése után, 5-6-7 centiméternyi “mélység keletkezik”, amibe elméletileg bele lehet tenni a padlófűtés csöveit, amiket viszonylag könnyen le is lehetne kötni a radiátorokról.

Bizonyosan van oka, amiért még senkit nem láttam ezt megvalósítani. Vagy semmi szükség rá és úri huncutság, vagy technikailag nem valósítható meg.

Mondjuk tényleg minek is, ha a szomszédod alulról fűt bennünket?

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés