ITT AZ ÚJ SLÁGER: VIDÉKRŐL PANELBA

Bizonyos bejelentések a két ünnep közé halasztódtak (a felújítási támogatások további sorsáról még nincs érdemi döntés, csak szóbeszéd), emiatt ezzel kapcsolatban biztosat most még nem tudunk. De ez – bár nagyon nem – mindenképpen befolyásolja majd a döntéshozatalt.

UPDATE:

Plusz hír a héten, hogy a falusi CSOK, 5% ÁFA és babaváró hitel meghosszabbítva, az otthon felújítási támogatás a jelenlegi formában nem fut tovább.

Volt már régebben ehhez hasonló folyamat, bár az okok teljesen mások voltak. A legutóbbi válság után és a devizahitel mizéria idején, a “nagy kiáramlást” követően kb. a 2011-2013-as években ugrásszerűen nőtt meg a panellakásokba visszaköltözők aránya.

Napjainkban egyre több hír érkezik arról, hogy ismert embereknek sem ciki visszaköltözni a városba, és azon belül is a panelbe. (Így járt pl. a Barátok közt sorozat ikonikus Vili bácsija is a családjával). Olyan időszakot élünk, hogy meg kell hoznunk bizonyos döntéseket, amik lehet, hogy nem könnyűek, de a megélhetésünk okán nagyon is fontosak.

Ezt a tendenciát támasztják alá az ingatlanpiaci szereplők (elsősorban az ingatlanirodáktapasztalatai és elemzései.

Amíg a koronavírus-járvány idején a természetközelibb életforma, az agglomeráció és a külváros került előtérbe, addig a rezsi szabályok változása, valamint a megugró infláció fordított a folyamatokon.

Abban, hogy a panelek ismét keresettebbek lettek, elsősorban alacsony fenntartási költségük játszik szerepet. Olyannyira, hogy az ingatlanközvetítő hálózat értékesítési adatai alapján a panellakások esetében tovább gyorsult a piac.

És hogy ez a dolog mennyire fog még erősödni vagy stagnálni, abban nagy szerepe lesz a különböző támogatási formáknak. Hogy ez hogyan hat majd az építőiparra, és benne a panel villanyszerelés, azt majd meglátjuk.

Egy biztos: mindenképp izgalmas időszaknak nézünk elébe a következő évben is!

#panel #panelvillanyszerelés #villanypéter #villanyszerelés