BEKÖLTÖZTEK AZ ÁLLATOK A CSÖVEKBE

Amikor az ember nyitott “házban”, falak között dolgozik, nem csak a nagy meleg az ellensége. Bár ha belegondolok, akkor ezek az élőlények semmiképp sem ellenségek, de néha igazán kellemetlenné tudják tenni a munkát.

Ami igazán meglepő, hogy gyakorlatilag pillanatok alatt megtalálják az élőhelyüket. És velük együtt érkeznek a gyíkok, és a különböző madarak is. Egy hétig nem voltam az építkezésen egyéb elfoglaltságaim miatt. A csövezés már készen volt, az épület felében már a vezeték is behúzva.

Ahol még nem volt készen a rendszer, ott üresen várták sorukat a különböző méretű és elrendezésű “tartók”. De hát az élet nem állt meg az alatt az egy hét alatt sem. A természet él és élni akar, és egyszerűen birtokba veszi azt, amit mi emberek otthagyunk, nem használunk.

Tökéletes életfeltételeket találnak benne a különböző rovarok, például első körben a darazsak.

Tiszta bogárhotel! S mi is az a bogárhotel? A wikipédia szerint: “A rovarhotel (rovartanya, bogárhotel, bogártanya, bogárlak, darázsgarázs, méhecske hotel) olyan, ember által kialakított építmény, amelynek célja, hogy optimális körülményeket teremtsen azoknak a rovaroknak, amelyekre a kertnek szüksége van”

Sajnos rendkívül bosszantó, hogy amikor a behúzót próbálnád áttolni a másik oldalra, és egyszerűen nem megy. Se az egyik végéből, se a másikból. Sőt, a porszívó sem segít, mert a szövetes anyag nem ereszt. Ilyenkor nincs más hátra, mint a bontás. Szerencsére még olyan fázisban tartunk, ahol ez könnyen megoldható, és ha kis időveszteséggel is, de folytatható a munka.

Viszont megtanultuk, ha hosszabb időre megyünk el, a csövek végét tömíteni szükséges.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés