MI FOLYIK A LAKÁSBAN?

Az áramkimaradást "pedzegető" cikkünk után úgy döntöttünk, hogy egy ilyen esetre felkészülve beszerzünk egy egyszerűbb aggregátort. Eltöltöttünk némi időt a felkészüléssel és a keresgéléssel. Bár a szakmában járatosak vagyunk, de ez a terület nem foglalkoztatott ezidáig.

Azt tapasztaltuk, hogy a kellő tudás birtokában egy “olcsóbb” masina is megteszi. De ki kell jelenteni, lehet már kapni nagyon komoly, akár laikus által is könnyen érthető és kezelhető eszközöket. Természetesen minél jobbat keresünk, annál mélyebben a zsebünkbe kell nyúlni. De az is igaz, hogy ez a vásárlás valóban biztonságossá teheti az áramellátottságunkat.

Számításaink alapján egy 2.000W teljesítményű gép elégséges a háztartásunk alapszintű fenntartására (bár hosszú távú - akár 1 hetes - tesztje még várat magára). Ez elégségesnek bizonyult 2 hűtőgép, 3 fagyasztó, internet, TV és a lakás világításának ellátására (nagyjából 20 db fényforrás, mind LED).

Egy melegvíz készítésre alkalmas 120 literes bojler bekapcsolását még elbírta ez a rendszer, és fel is fűtött annak rendje és módja szerint. Ezt a meglévő mindkét bojlerünkkel kipróbáltuk, külön-külön. Ami még hátravan: mosógép, sütő, főzőlap, esetleg szárítógép.

Kíváncsian várom, mit tapasztalunk majd.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés