NÉGYBŐL HÁROM KARÁCSONYFA ÉGŐSOR ÉLETVESZÉLYES

Nemrég kaptam egy cikket Katitól, a feleségemtől és egyben a cégben jobb kezemtől, amiben a fenti állítást közölték. Kíváncsi voltam, hogy igaz-e, ezért utánaolvastam a hivatalos forrásnak is. Az eredmény sajnos valóban lesújtó.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) Mechanikai és Villamos Laboratóriuma hosszú évek óta vizsgálja a szezonális termékeket annak érdekében, hogy a veszélyesek kiszűrésével elejét vegye a baleseteknek.

Pontos információt nem találtam erről, de idén több, mint valószínű az olcsóbb, és az egyszerűbb helyekről beszerezhető karácsonyi díszvilágítások kerültek sorra. Túl nagy mintáról nem beszélhetünk, hiszen 31 különböző terméket vizsgáltak arra nézve, hogy megfelelnek-e a szigorú szabványoknak, szabályoknak.

Az információk szerint 24-nél találtak valamilyen kifogásolható hibát. Leggyakrabban az áramütés veszélye (a kelleténél vékonyabb vezeték, nem megfelelő szigetelés) és tűz kialakulásának lehetősége a fő probléma, de a hiányzó CE jelölés is általános. 21 esetben vissza is kell hívni a termékeket a vásárlóktól.

Ezért ha esetleg felmerül benned a gyanú, hogy ilyen veszélyes karácsonyi terméket vásároltál, ellenőrizd a mellékelt PDF-ben, hogy neked van-e ilyen. Ha igen, ne használd és vidd vissza!

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés