A TUDÁS A FONTOS - AZ OKJ HALÁLÁNAK ÁRNYÉKÁBAN

Hát igen. Erről sokat tudnék mesélni. Magam és párom is részese ennek a szappanoperának, ami egyébként olyan “tipikusra” sikerült. Az alapkoncepció egyébként jó.

Átalakulnak a szakmai képzések: az eddigi katyvaszt racionalizálják, “egyszerűsítik”, hogy jobban (és talán gyorsabban) igazítható legyen a munkaerőpiaci elvárásoknak. És nem utolsósorban, bizonyos képzések tanulási ideje megnő, ami nem válik hátrányukra (bár azért az oktatás is megérne egy misét, mind oktatói, mind tanulói oldalról).

Szóval tulajdonképpen amit innen, mint tanfolyam résztvevő érzékelünk: megmondták, hogy ekkortól a régi már nincs, de nem tudjuk pontosan mikortól lesz az új, ezért most még van haladék, lehet a régi szerinti képzésre jelentkezni. De vizsgázni a régiben már nem lehet, viszont még nem tudjuk mikortól lesz az új.

Így hát most, hogy a jogszabályok is szépen lassan lekövetik a bevezetett változásokat, és kialakul a rendszer is majd lassan. Addig viszont átéltük: drágult, olcsóbb lett, drágult, több idő, kevesebb, több, kevesebb, ez benne van, nincs benne, benne van, lesz vizsga, nem lesz vizsga…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés