A HŰTÉS FONTOSSÁGA

A múlt héten a nagy melegben tapasztaltam meg ezt, eddig még hasonlóban nem volt részem. A nagy melegben a telefonom egy konferencia beszélgetés közben egyszer csak azt mondta: ÁLLJ!

Kikapcsolt minden alkalmazást, kiírta, hogy ő most “pihen egy keveset”, és addig nem hajlandó elindítani semmit. És valóban, ott volt a kezemben egy készülék, aminek a hátsó részét szinte fogni sem lehetett. (Tojás sütésére még alkalmatlan volt azért.) Ráadásul a szilikon tok, amiben van, sem segít rajta...

A hűtés fontosságával eddig is tisztában voltam, találkoztam már vele számítógépek lassulása esetén, de bizony megégett, kiégett, túlzsúfolt lakáselosztókhoz is volt már érkezésem. Néhányszor csak a szerencsén múlt, hogy nem történt nagyobb baj.

Ezért nagyon fontos a mi szakmánkban a számolás és tervezés. Egy picit nagyobb elosztótábla, hogy legyen benne hely szellőzni. Megfelelő keresztmetszetű vezeték a megfelelő gépekhez, hogy elejét vegyük a problémáknak. Odafigyelés a kötések elkészítésénél, és a csavarok meghúzásánál.

Ezzel tehetjük a legtöbbet a berendezéseink megfelelő állapotban tartásáért. És persze, ha olyan a helyzet, egy klíma nem árthat…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés