A SZOMSZÉDOK OKOZTA SOKK!

Ezek a szomszédok nem azok a szomszédok, akik ott laknak mellettünk! Ezek a szomszédok a csupa nagybetűs SZOMSZÉDOK. Emlékeztek még?

Bizony-bizony, az a kultikus teleregény, ami a 90-es évek fordulóján meghatározta a csütörtökjeinket. (2 hetente? Jól emlékszem?) Vagy legalábbis nem volt más. És titkon mindenki nézte. De ha nem is nézte, tudja, miről van szó.

Ez olyan mint az a bizonyos narancs: másnak ilyen nincs. Pont ilyen. Nincs. Lehet szeretni, és lehet utálni, de valamilyen érzelmet biztosan kivált. Meghatározta az akkori mindennapokat, ez elvitathatatlan tőle.

És ami a legjobb, hogy nosztalgiából néha újra nézek egy-egy epizódot. De a legdurvábban most az új kollégám tolja: nézi a sorozatot és viszonylag “friss hús a piacon”: “a Mágenheiméknél ugyanilyen volt a beépített szekrény!”.

Mondom neki: ezek általában egyformák, sok választási lehetőség régen nem volt. De ez őt nem zavarja meg, nagyon lelkes: “Figyelj Péter! A laminált alatti régi padlószőnyeg irtó büdös! De pont olyan színe van, mint a Taki bácsiék lakásában!

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés