ENERGIATUDATOSSÁG A JÖVŐ BEFEKTETÉSE?

Az elkövetkezendő időkben az energiatudatosság magasabb szintjeire kell lépnünk. Ha nem tesszük ezt meg, fájdalmas tapasztalataink lehetnek.

Ennek egyébként egyszerű okai vannak. Drágul az energia, és nem biztos, hogy mindent ugyanúgy fogunk tudni használni, kihasználni, mint eddig. A lakosság szemszögéből nézve az energiatudatosság valószínűleg a szokások átalakítását/átalakulását fogja elsősorban jelenteni.


Hiszen egy panellakásban például nem nagyon van mit optimalizálni. Bár bizonyosan meg lehet fogni itt is olyan dolgokat, mint a “kapcsoljuk le a villanyt” és társaik, de sokkal kisebb a játékterünk, mint mondjuk egy családi házban, ahol sok mindennel lehet figyelni és átállítani hatékonyabb működésre.

Az energiatudatosság véleményem szerint azt is jelenti, hogy tisztában vagyunk bizonyos fogalmakkal az energiatermelés területén. Ez egy tanulási folyamat. Képbe kell kerüljünk azokkal a fizikai dolgokkal, amik számunkra az energiát biztosítják.

Mert ha például tudjuk, hogy hogyan jut el hozzánk az áram, akkor kevésbé vagyunk ezen a területen megvezethetők. Sajnos még így is rengeteg a fals információ, ezért néha le kell ásnunk az alapokig. És igen, sajnos ez időigényes feladat. Kinek több, kinek kevesebb.

Ha megvan az energiatudatosság, tehát felismerjük és értjük, hogy mi miért van, akkor az energia felhasználásának tudatossága is megjelenik, tehát tudni fogjuk, hogy mit miért tegyünk, használjunk és alakítsunk át.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés