“OKOSLAKÁST” ÉPÍTEK - NEM VOLT MÁS VÁLASZTÁS

A félreértések elkerülése végett le kell szögeznem, hogy a címben tett kijelentésem nem a mostanában divatos és kívánatos ténylegesen okos lakást takarja. Abból a szempontból semmiképp, hogy ez a lakás nem lesz tele vezérlő ketyerékkel.

Vagyis, hogy most nem. De később lehet, hogy igen. És mint ilyet, muszáj megcsinálni úgy, hogy könnyedén az alaphálózat nyakára lehessen ültetni bármiféle okosságot.

De, ami miatt ez most egy picit más, az az, hogy a megrendelőnek még lövése sem volt - csak nagyvonalakban -, hogy mi hol lesz, mit hová szeretne, mi hogyan fog működni, mennyi lámpa, mennyi kapcsoló, mennyi konnektor, mikor mit és hogyan kezeljen.

Emiatt a hálózatot úgy kellett kialakítani, hogy szinte mindenhol lehessen minden, és annak ellenkezője is. Nem egy egyszerű feladat, de nem is megoldhatatlan. Vannak sarokkövek, amiktől nem lehet eltérni, de ezen felül szabad a “játék”.

Egy hátránya azért van. Ez így ebben a formában piszok sok kábelt és vezetéket jelent, ami pedig napjainkban nem túl pénztárcabarát…

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés