BIZALMAS INFORMÁCIÓK KATI TITKOS KÜLDETÉSÉRŐL

A kivitelezés előtt mindig megtervezem az adott hálózatot, s utána már a munkafolyamatok aprólékos, napra, sőt akár órákra lebontott kialakítását végzem. Egy ilyen alkalommal került elő, hogy végül is a természet is létrehoz hálózatokat.

Tulajdonképpen nálunk Kati tervezi a kerti munkák időzítését, mikor mit és hogyan és legfőképp hova kell elültetni. Ez gyakorlatilag az a tervezés, ami az alapja a villanyszerelésnek is.

Amikor elvetjük a magokat, majd abból élő növény lesz, a növény szállítószövetei gyakorlatilag az elektromos hálózat vezetékeinek felelnek meg. Mindkét esetben fontos volt a tervezés: lesz-e megfelelő vízellátás (jó helyre vetettünk-e), tud-e elég energiát szállítani a vezeték (megfelelő-e a mérete).


A legszembetűnőbb rész a két területen: a levelek fotoszintetizálása és a napelem “áram készítése”. Mindkettő a nap energiáját hasznosítja, és mindkettő esetében fontos, hogy a megfelelő helyre kerüljön mind a növény, mind a napelem.

Úgyhogy van sok összecsengés a kertészet és a villanyászat között. Érdekes lenne ennek mentén megpróbálni a különböző folyamatokat is analogizálni, azaz párhuzamba állítani.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés