KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT…

…és természetesen, ha oda kerül, akkor villanyszerelőjét is. Ez elengedhetetlen feltétele annak, hogy ha valaki önhatalmúlag “birizgálja” az elektromos hálózatot. Gondolok itt pl. egy egyszerűnek tűnő lámpa felszerelésére.

Adott esetben elő szokott fordulni, hogy bizonyos egyszerű műveleteket a szakiránnyal (és ezáltal feltételezett szaktudással is) rendelkező tulajdonosra bízunk rá. Nem gondolom, hogy egy jól előkészített hálózaton egy vagy két jól előkészített (értsd: csak bedugni kell) dugaszoló aljzatot vagy kapcsolót vagy netán lámpát a tulajdonos ne tudna felszerelni, vagy ne tehetné meg.

Azonban előfordulhat, hogy az adott szaktudás már nem éppen uptodate (azaz naprakész), és ennek okán az elektromos hálózat az új biztonsági elemekkel már nem úgy reagál, mint a régi. Természetesen az ún. “forró vonalon” ilyenkor is elérhetőek vagyunk és segítünk, de ez egy kissé mindenkinek kellemetlen (pláne ha ünnepnap, és mondjuk este is van).

Pontosan ezen esetek elkerülése végett készül a dokumentáció a lakás elektromos hálózatának felújítása után. Ezen dokumentáció segít abban, hogy ha a későbbiek során bármilyen beavatkozásra van szükség az elektromos berendezés környezetében, akkor az biztonságosan elvégezhető legyen.

Komoly biztonsági tényező egy ilyen dokumentáció megléte, ezért is csináljuk meg minden egyes alkalommal.

#villanyszerelés #villanypéter #panel #panelvillanyszerelés #teljesítménybővítés